Tematski fond “Zajedno za zajednicu”

Lokacija: Hrvatska; Istarska, Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija.

Početna vrijednost projekta: 400.000,00 kn

Nositelj projekta: Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

Partner: Zaklada "Kajo Dadić"

Davatelj financijske potpore: Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva

Trajanje: 1.11.2015.-31.10.2016.

Svrha projekta „Zajedno za zajednicu“, koji Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva provodi u partnerstvu s regionalnom zakladom iz Splita „Kajo Dadić“, je potaknuti turističke tvrtke da jedan dio svojih prihoda uplate u Filantropski fond i na taj način daju svoj doprinos razvoju svoje lokalne zajednice. Zamisao je da na svaku kunu koju kroz Tematski Fond Nacionalne zaklade dodijelimo putem natječaja organizacijama civilnoga društva, turističke tvrtke daju još jednu kunu.

Sredstvima iz ovog fonda organizacije civilnoga društva bi radile na rješavanju pojedinog problema u zajednici, a koji bi ujedno dobro došao i razvoju turizma. Na taj bi se način riješila i pitanja koja jedinice lokalne samouprave ne mogu ili ne stignu riješiti, a od čijeg bi rješavanja i lokalna zajednica i turističke tvrke osjetile izravnu korist (uređenje okoliša, omogućavanje pristup za osobe sa invaliditetom, osmišljavanje kulturno-zabavnih sadržaja i sl.).

Fond je namijenjen turističkim tvrtkama diljem obale na području Republike Hrvatske, a usmjeren je prvenstveno razvoju lokalnih zajednica. Uključenjem u Fond tvrtke će demonstrirati konkretnu želju za društveno odgovornim poslovanjem i samoodrživim razvojem u svojoj okolini, što će rezultirati snažnom sinergijom između tvrtke i lokalne zajednice.

Projekt je financiran putem natječaja Tematskog fonda „Demokratizacija i razvoj civilnog društva 2.0.“, raspisanog od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

 

http://www.civilnodrustvo-istra.hr/index.php/eu-projekti/detaljnije/tematski-fond-zajedno-za-zajednicu

http://www.civilnodrustvo-istra.hr/images/uploads/files/Brosura_ZZZ_2016.pdf