IBM volontira: „Iznimno ispunjujuće iskustvo!“

IBM-ova zaposlenica Marian i sudionica njihovog volonterskog programa za zaposlenike provela je mjesec dana u Hrvatskoj volontirajući i dijeleći svoje znanje i ekspertizu s jednom hrvatskom organizacijom. Kako joj je bilo, pročitajte u nastavku, a njezina priča možda vas potakne da pokrenete nešto slično na vašim radnim mjestima!

1 IBM primjer dobre prakse

„Smiri se i nastavi dalje… Radije bih se pobunio i mijenjao svijet.“

Dok čitam jedan od plakata u uredu Impact Hub-a, mojeg klijenta za IBM Corporate Service Corps (CSC) zadatak u Hrvatskoj, znala sam da ovo mjesto neće biti poput drugih organizacija s kojima sam surađivala. Ponosna sam što radim za tvrtku kojoj se u središtu poslovne strategije nalazi korporativno građanstvo. Kroz CSC program, IBM želi podržati razvoj zemalja u razvoju (to uključuje i moje ljubljene Filipine) te rješavanje socio-ekonomskih izazova, kao i razviti tvrtkin globalni model upravljanja i ojačati IBM-ovu poziciju na tim tržištima.

CSC program je doveo mene i 11 mojih kolega iz čitavog svijeta u Hrvatsku na jedan mjesec zbog sveobuhvatnog konzultantskog zadatka s odabranim organizacijama koje su ključne za razvoj i rast Hrvatske. Troje nas je bilo dodijeljeno Impact Hub-u u Zagrebu (Dawn Pellar iz SAD-a, Rohit Pande iz Indije i ja).

Impact Hub je organizacija koja inspirira, spaja, njeguje i podržava pojedince čiji je cilj ostvariti mjerive ciljeve u kontekstu start-upova i socijalnih poduzeća. 2011. godine osnovala ga je grupa mladih i inteligentnih idealista koji su se usudili započeti pokret koji cijeni kreativnost, radikalnu suradnju i hrabrost, a mreža mentora, članova i dionika koji predstavljaju različite sektore u Hrvatskoj otad je samo rasla.

Ovaj je zadatak bio iznimno ispunjujuće iskustvo, u profesionalnom i privatnom smislu. Uvijek ću cijeniti priliku koja mi je dana, priliku da upoznam divne ljude, istražim ljepotu Hrvatske i lokalnu kulturu, podijelim svoju ekspertizu i budem dio zajednice koja istinski prihvaća promjene.

Marian Castillo-Cuevas, IBM

 

U sklopu projekta „Širenje područje suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljivat ćemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet. :)
Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Share