Nacionalna zaklada kreirala prvi računalni program za udruge u Republici Hrvatskoj

Nacionalna zaklada kreirala je prvi računalni program za učinkovitije poslovanje udruga radnoga naziva NGOffice. Svrha je računalnoga programa pojednostaviti proces praćenja i dokumentiranja projektne dinamike vezane uz troškove i odobrene financijske potpore.
Korištenje NGOffice-a omogućuje kvalitetnije upravljanje i detaljnije praćenje aktivnosti svake organizacije; djelotvorniji nadzor financija; jednostavno planiranje i upravljanje svim aspektima proračuna; razvoj i predviđanja gotovinskog toka; jednostavnije izvješćivanje na kraju polugodišnjeg ili godišnjeg razdoblja te pojednostavljenje postupka revizije. Tim se računalnim programom omogućuje stvaranje vlastitih baza podataka o volonterima i njihovim znanjima i vještinama te članovima organizacije.
Nacionalna zaklada prošli tjedan započela je testiranje funkcionalnosti računalnog programa NGOffice. Planira se da će nakon sljedeća dva mjeseca testiranja NGOffice-a, prvi računalni program za udruge započeti s općom primjenom.
Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-MatićNacionalna zaklada pokrenula je ovaj projekt kreiranja prvoga računalnoga programa za udruge u Republici Hrvatskoj kako bi i u području upravljanja financijama ojačala sposobnosti udruga u smjeru kako transparentnog upravljanja javnim novcem tako i pripremi na zahtjevnije donatore koji će uslijediti pristupanjem Europskoj uniji.