Poziv za sudjelovanje u programu „Aktivni u zajednici“ 2022.

Zaklada „Kajo Dadić“ u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, nastavlja i ove godine s provedbom programa „Aktivni u zajednici“.

Programom razvijamo društveni kapital, promičemo kulturu davanja i djelovanja za opće dobro u lokalnim zajednicama na području Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko- neretvanske županije.

Kroz program ćemo pomoći lokalnim zajednicama u izradi procjene potreba, resursa i potencijala kojima raspolažu te pronalaženju modela sudjelovanja različitih dionika u rješavanju uočenih problema. Umrežavajući lokalne dionike, doprinosimo stvaranju jačih veza i zajedništva među građanima, i time osnažujemo društveni kapital zajednice.

Planiranim aktivnostima ojačat ćemo organizacijske kapacitete i financijsku održivost organizacija civilnog društva kako bi u zajednici postale pokretači promjena i doprinijele razvoju svoje zajednice.

U protekloj godini smo: planirali i organizirali humanitarna događanja; provodili kampanje i akcije za djecu i odrasle; pomagali udrugama u pripremi projektnih prijedloga i prikupljanju donacija za različite projekte u zajednici; pomagali različitim organizacijama da u izazovno vrijeme pandemije budu svojim zajednicama oslonac te da svoje usluge i programe provedu online i još mnogo toga.

Pozivamo sve one koji vide potencijal programa „Aktivni u zajednici“ kao priliku za razvoj svoje organizacije i zajednice, da nam se pridruže.

Za sudjelovanje u programu Aktivni u zajednici možete prijaviti: svoj grad ili općinu, svoju udrugu ili ustanovu. Prijavu je moguće izvršiti putem obrasca koji se nalazi na ovoj poveznici. Prijaviti se možete tijekom cijele godine.

Zaklada KD aktivnosti 2