Javni poziv "Aktivni u zajednici"

Zaklada „Kajo Dadić“ u okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, nastavlja i ove godine s provedbom programa „Aktivni u zajednici“.

Programom razvijamo društveni kapital, promičemo kulturu davanja i djelovanja za opće dobro u 15 lokalnih zajednica, na području Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko- neretvanske županije.

Programskim aktivnostima jačamo organizacijske kapacitete i financijsku održivost organizacija civilnog društva, kako bi u zajednici postati pokretači promjena i doprinijeli razvoju svoje zajednice.

Pomažemo lokalnim zajednicama u izradi procjene potreba, resursa i potencijala kojima raspolažu , te iznalaženju modela participativnog sudjelovanja dionika u rješavanju uočenih problema.

Pokrećemo lokalne programe koji daju odgovore na uočene potrebe zajednice i podižu kvalitetu življenja. Umrežavajući lokalne dionike, doprinosimo stvaranju jačih veza i zajedništva među građanima, i time osnažujemo društveni kapital zajednice.

Pozivamo sve one koji vide potencijal programa „Aktivni u zajednici“ kao priliku za razvoj svoje organizacije i zajednice, da nam se pridruže.

Prijavu je moguće izvršiti putem obrazaca:

Izjava za iskaz interesa-jedinice lokalne i regionalne samouprave

Izjava za iskaz interesa -udruge i ustanove

najkasnije do 10.03.2020.g.

 

Zahvaljujemo na iskazanom interesu i radujemo se budućoj suradnji.

zak

Program se provodi u sklopu Programske suradnje i uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

 

Share