2. natječaj iz filantropskog fonda Zajedno za zajednicu

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, raspisala je 2. natječaj iz filantropskog fonda Zajedno za zajednicu za područje Ličko-senjske županije.

Dana  12.05. objavljen je natječaj „Zajedno za zajednicu“ za financiranje projekata udruga i ustanova koji će doprinijeti razvoju lokalne zajednice, potaknuti volonterstvo, riješiti konkretne probleme detektirane u istima te povećati kvalitetu života domicilnog stanovništva i turista kroz brojne besplatne sadržaje i aktivnosti.
Isti se financira iz istoimenog tematskog Fonda za koji su sredstva osigurali članovi: Milenij hoteli iz Opatije, Valamar Riviera iz Poreča, te Turistička zajednica Općine Brinje.  

Naime, radi se o drugom natječaju koji se raspisuje iz ovog Fonda budući da sredstva za područje Ličko-senjske županije nisu iskorištena kroz prvi natječaj. Sukladno tome, pravo prijave na ovaj natječaj imaju udruge i ustanove sa sjedištem u Ličko – senjskoj županiji, a financirat će se projekti koji će se provoditi na području Općine Brinje.

Ukupna vrijednost natječaja je 50.000,00 kuna, a najveći iznos koji prijavitelji mogu zatražiti je 25.000,00 kuna. Tematska područja koja natječaj pokriva su uređenje okoliša i javnih prostora te inovativni sadržaji i aktivnosti za domicilno stanovništvo i turiste.
Natječaj je otvoren do 12. lipnja 2017. godine.  Više informacija o natječaju  te obrasci potrebni za prjavu dostupni su na web stranicama: www.civilnodrustvo-istra.hr, www.filantropija.hr.

Podsjetimo se, stvaranje ovog tematskog Filantropskog fonda pokrenuto je temeljem Sporazuma o Razvojnoj suradnji sa Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, kroz inovativni model podrške u području filantropije i zakladništva u okviru tematskog fonda “Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0“  koji partnerski provode Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule i Zaklada „Kajo Dadić“ iz Splita.

Share