Vijesti

Cvjetana Plavša-Matić upraviteljica Nacionalne zaklade u sljedećem mandatu

(Zagreb, 8. srpnja 2008.) Na temelju članka 6. Zakona o Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva i članka 9. Statuta Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te odredbi Pravilnika o izboru, imenovanju, praćenju rada i nagrađivanju upravitelja/upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, Upravni odbor Nacionalne zaklade donio je na svojoj 3. sjednici održanoj 7. srpnja 2008. godine Odluku kojom je Cvjetana Plavša-Matić, dipl.oec., imenovana upraviteljicom Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u idućem četverogodišnjem mandatu od 2008.-2012. godine.

Prema riječima novoimenovane upraviteljice Nacionalne zaklade gđe Cvjetane Plavša-Matić, djelovanje u sljedećem četverogodišnjem razdoblju bit će usmjereno na provedbu projekata kojima se pruža podrška daljnjem razvoju civilnoga društva, poglavito jačanjem sustava dodjele financijskih potpora organizacijama civilnoga društva, daljnjom potporom projektu decentralizacije financijskih potpora civilnome društvu, potporom regionalnom razvoju, te potporom projektu IMPACT – Europskom centru za međusektorku suradnju, jednom od važnih projekata koji će zaživjeti u sljedećem četverogodišnjem mandatu.


Nacionalna zaklada kreirala prvi računalni program za udruge u Republici Hrvatskoj

Nacionalna zaklada kreirala je prvi računalni program za učinkovitije poslovanje udruga radnoga naziva NGOffice. Svrha je računalnoga programa pojednostaviti proces praćenja i dokumentiranja projektne dinamike vezane uz troškove i odobrene financijske potpore.
Korištenje NGOffice-a omogućuje kvalitetnije upravljanje i detaljnije praćenje aktivnosti svake organizacije; djelotvorniji nadzor financija; jednostavno planiranje i upravljanje svim aspektima proračuna; razvoj i predviđanja gotovinskog toka; jednostavnije izvješćivanje na kraju polugodišnjeg ili godišnjeg razdoblja te pojednostavljenje postupka revizije. Tim se računalnim programom omogućuje stvaranje vlastitih baza podataka o volonterima i njihovim znanjima i vještinama te članovima organizacije.
Nacionalna zaklada prošli tjedan započela je testiranje funkcionalnosti računalnog programa NGOffice. Planira se da će nakon sljedeća dva mjeseca testiranja NGOffice-a, prvi računalni program za udruge započeti s općom primjenom.
Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-MatićNacionalna zaklada pokrenula je ovaj projekt kreiranja prvoga računalnoga programa za udruge u Republici Hrvatskoj kako bi i u području upravljanja financijama ojačala sposobnosti udruga u smjeru kako transparentnog upravljanja javnim novcem tako i pripremi na zahtjevnije donatore koji će uslijediti pristupanjem Europskoj uniji.

Nacionalna zaklada započinje javno predstavljanje Kalendara objave natječaja

Nacionalna zaklada temeljem Plana dodjele sredstava izradila je Kalendar objave natječaja i poziva za iskaz interesa u 2008. koji će zainteresiranoj javnosti biti predstavljen na četirima javnim predstavljanjima na regionalnoj razini. Cilj je regionalnih javnih predstavljanja upoznati organizacije civilnoga društva s natječajima i pozivima za iskaz interesa koje će raspisati Nacionalna zaklada, uputiti u postupke, kriterije, uvjete i prioritete svakoga ovogodišnjeg javnoga natječaja i poziva na suradnju.

Javna predstavljanja Kalendara objave natječaja i poziva za iskaz interesa za 2008. godinu organizirat će se u:

  • Zagrebu, 9. svibnja 2008., u 11:00 sati, hotel Dubrovnik, Gajeva 1, dvorana Centrum;
  • Rijeci, ponedjeljak, 12. svibnja 2008., u 11:00 sati, Gradska vijećnica, Korzo 16;
  • Osijeku, utorak, 20. svibnja 2008., u 11:00 sati, hotel Osijek, dvorana Javor, Šamačka 4;
  • Splitu, ponedjeljak, 26. svibnja 2008., u 11:00 sati, Gradska knjižnica Marka Marulića, velika dvorana, Ulica Slobode 2 (bivša Depandansa).

Zaklada "Kajo Dadić" raspisala natječaj za dobivanje financijskih potpora za građanske inicijative

Na osnovi potpisanog Sporazuma s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva zaklada "Kajo Dadić" raspisala je 02. svibnja, 2008. godine Natječaj za dobivanje financijskih potpora za građanske inicijative organizacijama civilnog društva u programskom području PP-1 "NAŠ DOPRINOS ZAJEDNICI". Visina financijske potpore je do 15.000 kn , a rok prijave je do 31. svibnja 2008. godine.

Nacionalna zaklada objavila rezultate natječaja i poziva za iskaz interesa

(Zagreb, 6. prosinca 2007.) Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na svojoj 30. sjednici održanoj 27. studenoga 2007. godine donio je odluke o odobravanju financijskih potpora na temelju natječaja i poziva za iskaz interesa u 2007. godini kao i za nastavak financiranja višegodišnjih institucionalnih potpora odobrenih na natječajima u 2005. i 2006. godini te višegodišnjih neprofitnih medijskih projekata odobrenih u 2006. godini. 


Više informacija: http://zaklada.civilnodrustvo.hr