Vijesti

Nacionalna zaklada raspisala poziv na iskaz interesa “Znanje bez granica”

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisala je poziv na iskaz interesa za suradnju u području prijenosa znanja i iskustava iz Republike Hrvatske na međunarodnoj razini - Znanje bez granica A (za sudjelovanje predstavnika i predstavnica udruga iz Hrvatske na međunarodnim skupovima u inozemstvu) te Znanje bez granica B (zasudjelovanje inozemnih stručnjaka i stručnjakinja na skupovima u Hrvatskoj) za 2010. godinu.


Zaklada "Kajo Dadić" raspisala nagradni natječaj "Odlikaši dobrote"

Upravni odbor Zaklade 'Kajo Dadić' iz Splita u cilju poticanja socijalne osjetljivosti i humanosti među učenicima osnovnih škola raspisuje NATJEČAJ „Odlikaši dobrote“ za tri kategorije nagrada:
1. Humano učeničko djelo
2. Izrada postera na temu jednakosti svih učenika-protiv svih oblika diskriminacije
3. Izrada postera na temu nenasilja u školi

Objavljen natječaj za dobivanje financijskih potpora za građanske inicijative

Na osnovi potpisanog Sporazuma o decentralizaciji programa dodjela financijskih potpora s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, zaklada "Kajo Dadić" iz Splita , 1. listopada 2008.g. raspisala je natječaj za dobivanje financijskih potpora za građanske inicijative organizacijama civilnog društva u 2009. godini.

Organizacije civilnog društva koje se mogu prijaviti na natječaj jesu udruge, zaklade, ustanove kao što su škole, vrtići, domovi umirovljenika i drugi te mjesni odbori, a imaju registrirano sjedište djelovanja u slijedećim županijama: Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i/ili Dubrovačko-neretvanska.

Visina financijske potpore je do 15.000 kn, a rok prijave je do 31. listopada 2008. godine.

Stipendistice zaklade "Kajo Dadić" uspješno završile akademsku godinu

Stipendistice zaklade "Kajo Dadić" , Žana Beram studentica Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu , Ivana Klarić studentica Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Splitu i Nataša Pupovac studentica Medicinskog fakulteta u Splitu, uspješno su završile akademsku godinu 2007/2008.

Po osnivanju Zaklade 2005.g., a  u znak zahvalnosti gosp. Kaji Dadiću koji je darovao svoje nekretnine udruzi "MI" iz Splita, ispunjenje želje plemenitog donatora ostvareno je kroz stipendiranje izvrsnih učenika i studenata težeg materijalnog statusa koji žive na području grada Splita te Statutom zaklade definirano kao prva zakladna svrha.

Zbog nedostatnih sredstava mjesečne stipendije u pojedinačnom iznosu od 1.000,00 kn mjesečno tijekom jedne studijske godine koje se trenutno dodjeljuju trima stipendisticama nažalost nisu mogle biti odobrene mnogima koji su osobno izražavali potrebu za pomoći u školovanju. U  želji da plemeniti čin Kaje Dadića ne bude zaboravljen i da urodi još humanijim i uspješnijim rezultatima pozivamo sve koji žele i mogu pomoći da svoje dobrovoljne priloge mogu uplatiti na žiro račun Zaklade "Kajo Dadić", Šibenska 27, Split,  otvoren kod Zagrebačke banke d.d. pod brojem 2360000 – 1101824625 uz naznaku "Donacija za stipendiranje učenika i studenata".  Dobrodošao je svaki plemeniti čin koji mladima u težim životnim okolnostima može pomoći u ostvarenju njihovih snova.

Nacionalnoj zakladi drugu godinu zaredom međunarodni cerifikat HRN ISO 9001

Nacionalnoj zakladi drugu godinu zaredom međunarodni cerifikat

Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva drugu godinu zaredom potvrđen je certifikat HRN ISO 9001 : 2000 za sustav kvalitete djelovanja u upravljanju procesom financiranja projekta organizacija civilnoga društva. Ured za certifikaciju fondacije Det Norske Veritas (DNV) u Zagrebu potvrdio je certifikat nakon provedenog postupka revizije kojim je ustanovljeno da Nacionalna zakada s izvrsnim uspjehom upravlja procesom financiranja projekata organizacija civilnoga društva prema standardima ovoga međunarodnog certifikata.

Prema riječima upraviteljice Nacionalne zaklade Cvjetane Plavša-Matić, potvrđivanje ovoga certifikata ujedno je potvrda kontinuiranih nastojanja Nacionalne zaklade da u području odobravanja financijskih potpora organizacijama civilnoga društva razvija kvalitetan i učinkovit sustav, a time i transparentno upravlja sredstvima iz javnih izvora.