Vijesti

Zaklada "Kajo Dadić" - Natječaj za 2 stipendije

 

Zaklada "Kajo Dadić" - Natječaj za 2 stipendije

za dodjelu 2 (dvije) stipendije redovnim studentima prve godine u studijskoj godini 2006/2007.
Pojedinačna stipendija od 1.000,00 kn dodjeljivat će se mjesečno za tekuću studijsku godinu (s mogućnošću produživanja).
 
Uvjeti natječaja:
 
Pravo sudjelovanja u natječaju imaju:
 
-    redovni učenici  4. razreda srednjih škola s područja grada Splita, s prebivalištem u Splitu, čiji prosjek ocjena  u sve četiri godine školovanja iznosi najmanje  4.0
-    obitelj je korisnik pomoći za uzdržavanje ili nekog drugog oblika zaštite od strane Centra za socijalnu skrb

Uz zamolbu je potrebno priložiti slijedeće isprave:

-    potvrda o školskom uspjehu u sve četiri godine školovanja
-    potvrda o prebivalištu
-    potvrda Centra za socijalnu skrb Split o korištenju pomoći za uzdržavanje ili nekog drugog oblika zaštite u 2005. i/ili 2006 .g.
-    preporuke  dvoje profesora matične škole
-    motivacijsko pismo (osobni iskaz kandidata o materijalnoj situaciji, motivaciji za školovanje, bavljenju dodatnim aktivnostima i volonterskom radu, te ostvarenju budućih ciljeva)

Ugovor o stipendiji sklopit će se s izabranim kandidatima nakon dostavljene potvrde o upisanom redovnom studiju u Republici Hrvatskoj.

Prijava na natječaj podnosi se na adresu:
Zaklada "Kajo Dadić" (Udruga "MI"),
Sinjska 7, 21000 Split, s naznakom "Prijava za dodjelu pomoći za školovanje" u roku 30 dana od dana objave natječaja.
Prijave dostavljene izvan roka i bez potrebnih isprava neće se uzeti u razmatranje. O rezultatima natječaja sudionici će biti obaviješteni u roku od 15 dana od dana zaključenja natječaja.


Udruzi Mi darovao dom

Otvaranje novog ureda


Udruga Mi, koja već godinu dana radi u vlastitim prostorima, za krov nad glavom ima zahvaliti privatnom donatoru, već pokojnom Kaji Dadiću, čija je plemenita gesta udruzi dala u vlasništvo ne samo stan od 120 kvadrata u Sinjskoj, već i vikendicu na Lastovu. I dvojica njegovih nećaka, pravnih nasljednika, odmah su podržali volju svoga ujaka, pa su u udruzi i njima osobito zahvalni, naglasila je predsjednica Nives Ivelja na svečanosti upriličenoj u povodu službenog otvaranja prostorija.
Priča o donaciji nesvakidašnja je za naše prilike. Počela je sredinom lanjske godine, kada je na vrata udruge prvi put zakucao 87-godišnji Kajo Dadić - s ponudom koju u početku, priznaju darovani, ni sami nisu ozbiljno shvatili. No, kako je vrijeme odmicalo, a donator postajao sve konkretniji i uporniji, postalo je očito da se ne šali te da je, štoviše, njegova namjera i s pravne strane vrlo izvjesna.

Rješenje o registraciji zaklade Kajo Dadić

Rješenje o registraciji 

Središnji državni ured za upravu, u postupku pokrenutom po zahtjevu zakladnika Udruge "Mi" - Split...temeljem članka 2. stavka 6. Zakona o zakladama i fundacijama...a uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, 15. studenoga donio je


RJEŠENJE

o odobravanju osnivanja zaklade pod nazivom
ZAKLADA "KAJO DADIĆ" SPLIT.
Osnivač zaklade je Udruga Mi.

 

Ostavština Kaje Dadića

Zaposlenici Udruge MI iz osobnih sredstava također uplatili u Zakladu 40 tisuća kuna


SPLIT - Potpisivanjem ugovora o stipendiranju triju splitskih brucošica danas je označen početak djelovanja Zaklade “Kajo Dadić”.
Image
Ta zaklada osnovana je pod okriljem Udruge MI kako bi sredstva iz nepokretne imovine koju im je ostavio Splićanin Kajo Dadić bila utrošena za potporu učenicima i studentima slabijih materijalnih prilika te projektima koji imaju za cilj razvoj civilnog društva.

Udruga Mi iz Splita proslavila 10-godišnjicu rada

10 godina Udruge Mi

U petak 16. ožujka 2007. u Vili Dalmacija u Splitu, održana je proslava 10-godišnjice rada udruge Mi. Uvodni pozdrav održao je gradonačelnik Splita Zvonimir Puljić. Proslavi je nazočilo 120 gostiju. Među brojnim uzvanicima bili su predstavnici lokalne vlasti, donatora, institucija, udruga, medija. Održano je kratko predstavljanje Zaklade Kajo Dadić i ustanove Mi-centar za njegu i pomoć, koje je osnovala udruga.

Više članaka ...