Vijesti

Zaklada "Kajo Dadić" zahvaljuje za suradnju u anketiranju

Zahvaljujemo na ispunjenim i vraćenim anketama organizacijama koje su se do sada prijavljivale na natječaj "Naš doprinos zajednici" , kako onima koji su već dobili financijsku potporu tako i ostalima koji nisu imali uspjeha na natječajima, ali su doprinijeli u prikupljanju povratnih informacija svojim iskrenim odgovorima i komentarima. Za sve druge čije odgovore nismo primili, a koji možda nisu otvarali svoje elektronske poštanske sandučiće, još jednom dajemo poveznicu za elektronsku verziju ankete koju mogu ispuniti i poslati ( www.zaklada-dadic.hr/Anketa.html ). Vaša mišljenja objavit ćemo na internet stranicama nakon obrade rezultata.

Priopćenje za javnost - Nacionalna zaklada se ograđuje od neovlaštenog informiranja i korištenja logotipa natječaja

(Zagreb, 11. svibnja 2011.) Udruga Logistički centar mladih i Nacionalni savez mladih Hrvatske objavili su putem elektroničkih medija poziv za program izobrazbe vezan uz prijavu na natječaj "Naš doprinos zajednici" koji Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva raspisuje u partnerstvu s regionalnim zakladama, partnerima u provedbi Decentraliziranoga modela dodjele financijske potpore.

U navedenom javnome pozivu udruga Logistički centar mladih i Nacionalni savez mladih Hrvatske neovlašteno su koristili logotip natječaja "Naš doprinos zajednici" te su bez navođenja izvora objavili dio teksta natječaja za građanske inicijative.

Tim povodom, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva priopćuje da se ograđuje od neovlaštenog korištenja logotipa svog natječaja te preuzimanja teksta natječaja bez navođenja izvora i autorstva te ističe da je logotip istaknut bez znanja i dopuštenja Nacionalne zaklade, a tekst citiran mimo pravila javnoga priopćavanja.

Zaklada "Kajo Dadić" objavljuje natječaj za financijsku potporu građanskim inicijativama

natjecajlogoNa osnovu potpisanog Sporazuma o partnerstvu u Decentraliziranom modelu dodjela financijskih potpora s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, zaklada "Kajo Dadić" raspisala je 15. travnja 2011. godine Natječaj za dobivanje financijskih potpora za građanske inicijative organizacijama civilnoga društva.

Izmijenjeni datumi objave natječaja za građanske inicijative "Naš doprinos zajednici"

Obavještavamo sve zainteresirane organizacije da su za natječaj za građanske inicijative "Naš doprinos zajednici" utvrđeni novi datumi objave u 2011. godini:
• prva objava natječaja je 15. travnja 2011. i bit će otvoren do 16. svibnja 2011.;
• druga objava natječaja je 15. rujna 2011. i bit će otvoren do 15. listopada 2011.
Natječaj za građanske inicijative "Naš doprinos zajednici" podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva putem Decentraliziranoga modela financiranja razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, a raspisuje se od 2007. godine.
Natječaji se raspisuju na temelju Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, koji je zaklada „Kajo Dadić“ potpisala s Nacionalnom zakladom.

.......još jedne godine

Na kraju 2010.g. zahvaljujemo svim korisnicima, suradnicima i podržavateljima na otvorenoj i iskrenoj suradnji tijekom protekle godine uz želju da se u 2011. dogodi još poznanstava i razmjena iskustava u cilju boljeg razumijevanja uzajamnih potreba i kvalitetnijeg suživota članova zajednica u kojima smo prisutni.
Čestitamo našim stipendisticama, Žani Beram, Ivani Klarić i Nataši Pupovac na uspješno završenoj akademskoj godini i produženju stipendije do skorog završetka studija.
Čestitamo i zahvaljujemo organizacijama koje su kroz natječaj "Naš doprinos zajednici" dobile financijske potpore i uspješno realizirale svoje građanske inicijative. Žalimo što nismo bili u mogućnosti dodijeliti više potpora za više organizacija, ohrabrujući na ponovno prijavljivanje u 2011. sve one koji u ovoj godini nisu bili uspješni na natječaju. Nažalost, zbog promjena državnog proračuna došlo je i do smanjivanja sredstava za ovu svrhu, pa će od slijedeće godine iznos za pojedinu građansku inicijativu biti najviših 13.000 kn. Vjerujemo kako će za mnoge to biti sretan broj.
Koristimo priliku u ovom trenutku obavijestiti sve zainteresirane i o promjeni termina natječaja "Naš doprinos zajednici" koji će se u 2011. objaviti dva puta i to od 15.04. - 15.05.2011. te od 15.09. - 15.10.2011.
Zahvaljujemo i upravnom odboru zaklade na nesebičnom i volonterskom angažmanu u donošenju odluka kojima je zadržana kvaliteta poslovanja zaklade prvenstveno na zadovoljstvo korisnika i suradnika.
Konačno, hvala svima koji su nas podržali savjetom, preporukom, interesom za suradnjom ili nekim drugim srdačnim ljudskim postupkom, a iskrene isprike svim pojedincima koji su se tijekom 2010.g., telefonski ili pisano obraćali za pomoć u različite svrhe, a kojima zbog statutarnih ograničenja nismo mogli biti od koristi. Toplo se nadamo da su svi oni pronašli nekog tko je mogao odgovoriti na njihove potrebe.

Mnogo zdravlja, ljubavi i razumijevanja u 2011. želi vam zaklada "Kajo Dadić".