Vijesti

Zaklada "Kajo Dadić" objavljuje Natječaj za financijsku potporu građanskim inicijativama - Natječaj zaključen

natjecajlogoNa osnovu potpisanog Sporazuma o partnerstvu u Decentraliziranom modelu dodjela financijskih potpora s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, zaklada "Kajo Dadić" raspisala je 14. rujna 2012. godine Natječaj za dobivanje financijskih potpora za građanske inicijative organizacijama civilnoga društva.


Obavijest o decentralizaciji natječaja "Društveni kapital zajednice"

Na temelju Odluke Upravnog odbora Nacionalne zaklade od 18. svibnja 2012. godine i Dodatka Sporazuma o partnerstvu u provedbi Decentraliziranog modela financiranja razvoja civilnog društva u Republici Hrvatskoj, ugovara se proširenje aktivnosti vezanih uz provedbu DEM-a decentralizacijom još jednog natječaja Nacionalne zaklade pod nazivom "Društveni kapital zajednice" kojim se potiče ulaganje u lokalno djelovanje i volonterski doprinos aktivnih građana i ostalih dionika održivom razvoju lokalne zajednice, a kojega će za područje četiri dalmatinske županije (Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska) provoditi Zaklada "Kajo Dadić".
Natječaj će biti objavljen 17. kolovoza 2012. godine na internet stranicama Zaklade "Kajo Dadić" i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Izložba "Filantropija u Dalmaciji" u Supetru

filantropija.mIzložba "Filantropija u Dalmaciji" kao dio programskih aktivnosti koje se provode prema Sporazumu o partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva unutar Decentraliziranog modela dodjela financijskih potpora građanskim inicijativama, postavljena je u Narodnoj knjižnici Supetar - Galerija "Ivan Rendić".  Izložba obuhvaća uži izbor dobrotvora Dalmacije koji su u različitim vremenskim periodima donacijama vlastite imovine pomagali razvoj svojih zajednica kao i pojedince u različitim potrebama. Zahvaljujemo se prof. Giti Dragičević na pomoći u pripremi i postavljanju, kao i produženom terminu izložbe.

Dani udruga 2012.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, TACSO - ured tehničke pomoći organizacijama civilnog društva u Republici Hrvatskoj i Nacionala zaklada za razvoj civilnoga društva organiziraju Dane udruga 2012., koji će se  održati u Zagrebu od 14. do 16. lipnja 2012.

Ovogodišnji Dani udruga započet će panel raspravom o strateškim prioritetima za potporu razvoju civilnog društva u Republici Hrvatskoj, a bit će održano i nekoliko paralelnih okruglih stolova i rasprava o temama vezanim uz stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na Danima udruga, kao i udruge zainteresirane za sudjelovanje na Danu otvorenih vrata svoje prijave mogu poslati zaključno do 28. svibnja 2012. Nacrt programa i prijavne obrasce preuzmite na stranicama Nacionalne zaklade.

Zatvoren natječaj "Naš doprinos zajednici"

natjecajlogoNatječaj 'Naš doprinos zajednici' je zatvoren 16. svibnja. Svi će prijavitelji dobiti obavijest o statusu prijedloga građanske inicijative nakon komisijskog otvaranja prijava. Konačni rezultati procjene pristiglih prijava bit će objavljeni na internet stranici zaklade  sredinom lipnja 2012.g.