Vijesti

Upute za prikupljanje sredstava u lokalnoj zajednici

Točkom 7. Uputa za prijavu građanske inicijative u programskom području „Naš doprinos zajednici“ utvrđena je visina financijske podrške od strane Zaklade, odnosno sufinanciranje do 75% vrijednosti građanske inicijative, što najviše može iznositi do Kn 15.000,00.

Ove Upute koriste isključivo organizacije čija prijava je preporučena za financiranje i koje su u obvezi u lokalnoj zajednici prikupiti početna sredstava za provedbu građanske inicijative, te u roku od 30 kalendarskih dana od dana zaprimanja obavijesti dostaviti Zakladi dokaz o prikupljenim sredstvima. Više...


Upitnik o pružanju socijalnih usluga

uzuvrhSukladno ciljevima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2012. – 2016., i provedbenim aktivnostima 14.5. te 14.6. spomenutog dokumenta, Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge objavio je Upitnik s ciljem prikupljanja informacija o neprofitnim organizacijama – pružateljima ili potencijalnim pružateljima socijalnih usluga u Hrvatskoj te njihovim postojećim kapacitetima.
 
Podaci će biti korišteni pri implementaciji projekta financiranog sredstvima Europske unije pod nazivom "Podrška sustavu socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga". Radi se o projektu u kojem je Ministarstvo socijalne politike i mladih korisnička institucija a cilj projekta jest pružiti podršku stručnjacima iz sustava socijalne skrbi pri daljnjem razvoju i provedbi učinkovitih i inkluzivnih socijalnih usluga unaprjeđivanjem procesa socijalnog planiranja i transformacije ustanova.
 
Elektronski upitnik je potrebno ispuniti do 5. travnja 2013. U slučaju bilo kakvih upita i nejasnoća, molimo da nas kontaktirate na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Zaklada "Kajo Dadić" objavljuje Natječaj za financijsku potporu građanskim inicijativama

natjecajlogoNa osnovu potpisanog Sporazuma o partnerstvu u Decentraliziranom modelu dodjela financijskih podrški s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, Zaklada "Kajo Dadić"

raspisala je 15. ožujka 2013. godine.

Natječaj za dobivanje financijskih podrški za građanske inicijative "Naš doprinos zajednici", a prema novim kriterijima natječaja.

Poziv na radionicu „Upravljanje projektnim ciklusom“

stepUdruga "MI" poziva na cjelodnevnu radionicu koja će se u sklopu Programa STEP održati 15.03.2013. u Gradskoj knjižnici Zadar. Predviđeno trajanje radionice je od 9:00 do 17:00 sati.

Na radionici će polaznici dobiti uvid u osnovna znanja koja su potrebna za kvalitetnu pripremu i pisanje projektnog prijedloga za natječaje, tj. naučit će na koji način i kojim alatima se definiraju problemi, potrebe, aktivnosti, rezultati i ciljevi projekta. Na radionici će se također prolaziti kroz prijedloge standardiziranih opisnih i proračunskih obrazaca.

Sudjelovanje na radionicama za predstavnike organizacija civilnoga društva je bez naknade, ali je broj sudionika ograničen, uz obaveznu prijavu (Ime i prezime, organizacija, kontakt, dosadašnja iskustva u pripremi i provedbi projekata) putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefona021/329-135 zaključno do 3 dana prije održavanja radionice.

Radionica se organizira u sklopu PROGRAMA “STEP”– kojeg provodi Udruga MI Split u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Zadar, Udrugom Deša Dubrovnik i Udrugom Zvonimir iz Knina.

Objavljen Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Državne nagrade za volontiranje

Ministarstvo socijalne politike i mladih, sukladno odluci ministrice Milanke Opačić 17.9.2012. obavilo je Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u razdoblju od 1.10.2011. do 1.10.2012.
Poziv se odnosi na sve fizičke i pravne osobe koje žele dati prijedloge za kandidate/kandidatkinje za Državnu nagradu za volontiranje.

Sve dodatne informacije o kategorijama, kriterijima, općim uvjetima nagrade i načinu prijave možete naći na linku

http://www.mspm.hr/novosti/vijesti/javni_poziv_za_prijavu_kandidata_kandidatkinja_za_dodjelu_drzavne_nagrade_za_volontiranje

Rok za podnošenje prijava je 16. listopada 2012. godine.