Vijesti

Poziv za tribinu

Pozivamo Vas na tribinu „Uloga civilnog društva u razvoju lokalne zajednice“ koju organizira Zaklada „Kajo Dadić“ 21. svibnja (petak) u prostoru namijenjen udrugama Grada Hvara, Obala Fabrika 35, s početkom u 17 sati. Gošća tribine je gđa Đordana Barbarić, Udruga MoST iz Splita.


„Za veselo i zdravo djetinjstvo“.

 

05. svibnja 2021. g   DV Drniš pokreće akciju  „Za veselo i zdravo djetinjstvo“. U goste im dolazi Jelena Pervan koja će djeci predstaviti svoje slikovnice o higijeni, kroz šaljivu priču i avanture dvije zloćkaste bakterije Mrljek i Prljek.

Akcija "Knjiga za prijatelja" 2020.

Postoji jedna kineska izreka koja kaže: „ Tri dana nemoj čitati knjigu i tvoje će riječi izgubiti ljepotu.“ Vođena upravo tom izrekom, učiteljica Ana iz PŠ Lički Novi u suradnji sa Zakladom Kajo Dadić pokrenula je akciju „Naš kutak za čitanje“  kojom bi u ovoj maloj područnoj školi, zajedno sa ostalim sugrađanima Ličkog Novog, napravila čitalačku oazu gdje će djeca istinski doživjeti pravu radost čitanja. 

Tjedan filantropije 2020

Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj kao koordinator Hrvatskog foruma zaklada ZaDobro.BIT! koji broji 38 članica i ove godine, u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, po peti put uključuje se u obilježavanje 1. listopada - Europskog dana filantropije i zakladništva te će u razdoblju od 20. rujna do 4. listopada 2020. godine podržati brojne aktivnosti tijekom Tjedna filantropije, u većim gradovima u Hrvatskoj.