Razno

Dodjela stipendija

U skladu sa zakladnom svrhom

  • stipendiraju se redovni studenti s prebivalištem na području grada Splita čije obitelji su korisnici pomoći za uzdržavanje ili nekog drugog oblika pomoći Centra za socijalnu skrb
  • u razdoblju od 2006. godine do danas: preko 200.000,00 kn zakladnih sredstava
  • Broj i iznos pomoći za pojedinu školsku godinu utvrđuje se odlukom Upravnog odbora, a potrebna sredstva osiguravaju se iz sredstava prikupljenih upravljanjem imovinom Zaklade.

Regionalno obilježavanje 10-godišnjice osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Pozivamo Vas na regionalno obilježavanje 10-godišnjice osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva koje ce se održati 29.10.2013. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu od 13:00 do  17:00 sati.

Regionalno događanje pod nazivom “Aktivni u zajednici” okupit ce isključivo predstavnike(-ce) organizacija koje su provodile građanske inicijative proteklih 9 godina, a koje je financijski  podržala Nacionalna zaklada izravno ili putem partnerskih regionalnih zaklada.
Biti ce to prigoda da se u duhu sudioničke demokracije i u sklopu Europske godine gra ana raspravi o  novim modelima razvoja lokalnih zajednica pri čemu bi građani trebali biti okosnica promjena.

Izložba o filantropiji u Dalmaciji postavljena u O.Š. Pučišća

Izložba o filantropiji u Dalmaciji kao dio programskih aktivnosti koje se provode prema Sporazumu o partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva unutar Decentraliziranog modela dodjela financijskih potpora građanskim inicijativama postavljena je u prostoru osnovne škole Pučišća. Izložba obuhvaća uži izbor dobrotvora koji su u različitim vremenskim periodima na području Dalmacije nesebičnim donacijama vlastite imovine pomagali razvoj svojih zajednica kao i pojedince u različitim potrebama. Zaklada "Kajo Dadić" zahvaljuje na suradnji i pomoći osoblju škole i ravnateljici Luciji Puljak.

Izložba "Filantropija u Dalmaciji"

filantropija.mZaklada "Kajo Dadić" organizirala je izložbu o filantropiji u Dalmaciji koja je u prostoru loggie Pučkog otvorenog učilišta (iznad kina "Zlatna vrata") bila dostupna za posjetitelje od 21.02. - 28.02. Izložba je dio programskih aktivnosti koje se provode prema Sporazumu o partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva unutar Decentraliziranog modela dodjela financijskih potpora građanskim inicijativama, a obuhvaća uži izbor dobrotvora koji su u različitim vremenskim periodima na području Dalmacije nesebičnim donacijama vlastite imovine pomagali razvoj svojih zajednica kao i pojedince u različitim potrebama.

Naša vizija

Zakladu „Kajo Dadić“ osnovala je 2005. godine Udruga „MI“ iz Splita, u znak zahvalnosti privatnom donatoru - filantropu, Kaji Dadiću koji joj je u humanitarne svrhe poklonio svoje nekretnine. U vremenu opterećenom materijalnim vrijednostima i tržišnom utakmicom, Kajo Dadić želio je svojim postupkom pomoći drugima.

Dobročinitelji ne trebaju biti anonimne osobe, a humanitarno djelovanje postaje čin koji postaje najbolji primjer i smjernica ponašanja mnogim drugim ljudima koji u sebi nose klicu želje za širim društveno korisnim djelovanjem. Uz promociju i razvoj filantropije te stipendiranjem studenata, Zaklada Kajo Dadić je dugogodišnji partner Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u razvoju civilnoga društva. Putem natječaja financiraju se građanske inicijative te pomaže rad različitih udruga koje djeluju za opće dobro na području Splitsko - dalmatinske, Zadarske, Šibensko – kninske, Dubrovačko - neretvanske i od 2014. Ličko-senjske županije.

U partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a u okviru Decentraliziranog programa Zaklada Kajo Dadić raspisuje natječaje, dodjeljuje sredstva i prati realizaciju projekata i građanskih inicijativa. Tijekom godina financirani su razni projekti udruga, škola, građanskih inicijativa...

Filantropija je mnogo širi pojam od samog davanja ili darivanja. Ona obuhvaća različite akcije za opće dobro, kao što su borba za toleranciju različitosti, ljudska prava, promocija pozitivnih vrijednosti suživota, građanskog aktivizma, suradnja civilnoga, profitnog i javnog sektora, stvaranje odgovornih članova zajednice, razvoj kreativnosti… Iako ponekad ciljevi filantropskih aktivnosti izgledaju gotovo neizvedivo, upravo su značajne promjene pokrenute od pojedinaca koji nisu samo vjerovali da je promjenu moguće ostvariti, već su je i pokušali uraditi!

Do sada smo podržali preko 190 građanskih akcija!