Razno

Regionalno obilježavanje 10-godišnjice osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Pozivamo Vas na regionalno obilježavanje 10-godišnjice osnutka Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva koje ce se održati 29.10.2013. u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu od 13:00 do  17:00 sati.

Regionalno događanje pod nazivom “Aktivni u zajednici” okupit ce isključivo predstavnike(-ce) organizacija koje su provodile građanske inicijative proteklih 9 godina, a koje je financijski  podržala Nacionalna zaklada izravno ili putem partnerskih regionalnih zaklada.
Biti ce to prigoda da se u duhu sudioničke demokracije i u sklopu Europske godine gra ana raspravi o  novim modelima razvoja lokalnih zajednica pri čemu bi građani trebali biti okosnica promjena.

Dodjela stipendija

U skladu sa zakladnom svrhom

  • stipendiraju se redovni studenti s prebivalištem na području grada Splita čije obitelji su korisnici pomoći za uzdržavanje ili nekog drugog oblika pomoći Centra za socijalnu skrb
  • u razdoblju od 2006. godine do danas: preko 200.000,00 kn zakladnih sredstava
  • Broj i iznos pomoći za pojedinu školsku godinu utvrđuje se odlukom Upravnog odbora, a potrebna sredstva osiguravaju se iz sredstava prikupljenih upravljanjem imovinom Zaklade.

Izložba o filantropiji u Dalmaciji postavljena u O.Š. Pučišća

Izložba o filantropiji u Dalmaciji kao dio programskih aktivnosti koje se provode prema Sporazumu o partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva unutar Decentraliziranog modela dodjela financijskih potpora građanskim inicijativama postavljena je u prostoru osnovne škole Pučišća. Izložba obuhvaća uži izbor dobrotvora koji su u različitim vremenskim periodima na području Dalmacije nesebičnim donacijama vlastite imovine pomagali razvoj svojih zajednica kao i pojedince u različitim potrebama. Zaklada "Kajo Dadić" zahvaljuje na suradnji i pomoći osoblju škole i ravnateljici Luciji Puljak.