Atlantic Grupa volontira: Uz malo truda do vrijednih postignuća

Zaposlenici Atlantic Grupe iz godine u godinu u povodu Dana vrijednosti kroz različite akcije uređenja te humanitarnog djelovanja pomažu lokalnim zajednicama. U nastavku donosimo crticu iz njihova iskustva volontiranja u osječkom Skloništu za napuštene pse Udruge Pobjede.

„Ovogodišnji Dan vrijednosti 27. svibnja potaknuo je zaposlenike Atlantic Grupe da pomognu lokalnim zajednicama kroz više od 60 različitih aktivnosti, a jedna od njih bila je i posjet utočištu za brojne zaboravljene šape, Skloništu za napuštene pse Udruge Pobjede u prigradskom naselju Nemetin kod Osijeka. Atlantikovci su se upoznali s načinom rada skloništa i njegovim stanovnicima koji puni nade čekaju svog udomitelja pomoću kojeg će zaboraviti na sva ružna iskustva. Također, kroz ovo volontersko iskustvo imali smo priliku osjetiti njihovu sreću kada im netko dođe u posjet te uz pregršt smijeha uživati u šetnji s čovjekovim najboljim prijateljima kojima je Azil jedini pravi dom. Tradicionalno okupljanje zaposlenika Atlantic Grupe iz godine u godinu kroz zajedništvo i humanitarno zalaganje ostavlja pozitivan trag čineći našu zajednicu ljepšim mjestom. Posjet Skloništu za napuštene životinje Udruge Pobjede je posebno iskustvo koje nas je podsjetilo kako je potrebno uložiti malo truda koji može rezultirati mnogim vrijednim postignućima, čak i razveseliti napuštene životinje koje strpljivo čekaju svoj topli dom.“

- Karlo Gregurić, specijalist HR operativnih procesa

U sklopu projekta „Širenje područja suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljujemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet.
Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012., a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.