Inicijative. Što i za koga?

Zaklada Kajo Dadić kroz natječaj Naš doprinos zajednici pomaže lokalnim inicijativama kroz projekte udruga, vrtića, škola, mjesnih odbora ... čiji je cilj poboljšanje uvjeta življenja.

Djeca i mladi Priroda i okoliš Učenje i znanost Zabava i rekreacija Šetnice i igrališta Mjesni odbori Vrtići i škole Volonteri i udruge

Udruga mladih ATLAS

Udruga mladih ATLAS – „Ne bacajmo smeće kuda voda teče“ – inicijativa je realizirana na području općine Kistanje te su tijekom njenog izvođenja mapirana 4. speleološka objekta koja se nalaze u neposrednoj blizini naselja, a jedan su od uzroka njihovog zagađenja. Pristupilo se sanaciji triju objekata. Jedan je ostao neočišćen zbog nepristupačnosti i velike količine smeća, te pretpostavke da se u njemu nalaze eksplozivna sredstva zaostala iz rata. Tijekom inicijative izrađeni su plakati i brošure koji su podijeljeni svim institucijama/ustanovama na području općine Kistanje, kao i civilnim udrugama u Kistanjama i Kninu. U suradnji s Osnovnom školom Kistanje, odnosno s nastavnicima i predmetnim nastavnicima iz biologije i zemljopisa organizirano je predavanje za učenike osnovne škole na kojem su prikazane fotografije nastale tijekom ove inicijative kao i video materijal s ranijih istraživanja. Za djecu je organiziran i nagradni kviz u kojem su najuspješniji nagrađeni majicama Udruge mladih ATLAS.

Do sada smo podržali preko 190 građanskih akcija!