Inicijative. Što i za koga?

Zaklada Kajo Dadić kroz natječaj Naš doprinos zajednici pomaže lokalnim inicijativama kroz projekte udruga, vrtića, škola, mjesnih odbora ... čiji je cilj poboljšanje uvjeta življenja.

Djeca i mladi Priroda i okoliš Učenje i znanost Zabava i rekreacija Šetnice i igrališta Mjesni odbori Vrtići i škole Volonteri i udruge

Planinarska udruga DINARIDI

Planinarska udruga DINARIDI – „Osmišljavanje i uređenje planinarskih staza na Kamešnici i Dinari te vidikovca uz planinarsku kuću na Dinari“ – u svrhu osiguranja sigurnog kretanja po planini pokrenuta je inicijativa uređenja planinarskih staza po Kamešnici i Dinari po prepoznatljivim planinarskim standardima.
Nekoliko staza kojima se može stići do planinarske kuće Kurtegića Dolac i tri planinarske staze na Dinari u potpunosti su očišćene i obilježene standardnom planinarskom signalizacijom. Uređen je vidikovac uz planinarsku kuću na Dinari: postavljena je šljunčana podloga i montirane su dvije drvene klupe premazane zaštitnom zelenom bojom. Također je postavljeno osam drvenih stupova sa svim putokazima koji upućuju na sve bitne destinacije na tom području.

Do sada smo podržali preko 190 građanskih akcija!