Naš doprinos zajednici

Obiteljski centar Split

Obiteljski centar Split – „Kućica prijatelj 2“ – ovom inicijativom promoviran je volonterizam među djecom i mladima s naglaskom na važnost razvoja njihove kreativnosti. Ujedno je dovršeno uređenje jedine preostale kućice na Marjanu u blizini zološkog vrta i na taj način stvoren kvalitetan prostor za igru djece. Istupima u medijima i postavljanjem izložbe starih fotografija Dječjeg grada senzibilizirana je šira javnost i gradska uprava za izgradnju Dječjeg grada na Marjanu.

Udruga za razvoj zajednice BNM

Udruga za razvoj zajednice BNM - 'Uredimo kamp' – Suradnjom članova Udruge za razvoj zajednice BNM i udruge za zaštitu okoliša „Hippocampus“, grada Biograda n/m, poduzeća Bošana te samih mještana uređen je zapušteni prostor kampa i pretvoren u lijepo mjesto za izlete građana. Sadnjom autohtonog mediteranskog bilja promovirana je važnost njegova očuvanja.

Odred izviđača pomoraca 'Jadran'

Odred izviđača pomoraca 'Jadran' – „Vratimo Marjan djeci“ - uređen je dio prostora park šume Marjan i uvedeni su novi sadržaji (sunčani sat, drveni stolovi i klupice) u svrhu poboljšanja kvalitete provođenja slobodnog vremena djece i mladih. Ovom inicijativom kod njih je potaknut volonterizam i ekološka svijest s naglaskom na potrebi češćeg boravka u prirodi.

Skautski klub Split (2)

Skautski klub Split – „Volim Marjan“ – ovom inicijativom obogaćen je biljni fond u park šumi Marjan sadnjom, čišćenjem i uređenjem zapuštenog Botaničkog vrta (posađene su 94 nove sadnice) te pružanjem utočišta pticama koje obitavaju na njenom području kroz postavljanje 15 kućica za ptice. Na taj način promiče se zaštita biološke raznolikosti uz buđenje svijesti svih sudionika i korisnika inicijative o obvezi kreiranja i očuvanja ljepšeg okoliša za sve.

Udruga Lukjernica

Udruga Lukjernica - "Obilježavanje svjetskog dana mentalnog zdravlja 10. listopad" - ovom građanskom inicijativom šira javnost grada Dubrovnika upoznata je sa radom udruge te postojanju potreba u zajednici i problema glede pronalaska adekvatnog prostora za smještaj psihičkih bolesnika. Pored dijeljenja promotivnog materijala i anketnih listića, održana je javna tribina na temu 'Mentalno zdravlje u zajednici' i nekoliko radio emisija posvećenih stigmi mentalne bolesti.